PenangNasiLemak

Faktor Penting Dalam Merancang Menu Sarapan

 

Sarapan adalah sajian pertama dalam sehari. Sarapan pagi biasanya dihidangkan pada jam 7.00 pagi. Pengambilan sarapan penting kerana

  1. tubuh tidak menerima makanan dalam jangka masa yang lama.
  2. mengandungi sumber karbohidrat membekalkan lebih tenaga.
  3. dapat membantu menahan lapar sementara menunggu makan tengah hari.

Ada beberapa faktor yang perlu dititikberatkan semasa merancang menu sarapan iaitu:

  1. hidangan mestilah seimbang
  2. mudah disediakan
  3. menjimatkan masa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s